Farmanews.com

Notas de Prensa  

Nutrición. 22 de marzo de 2012
El gremi de restauració de barcelona i l’aecc de barcelona s’uneixen en la campanya menú solidari.

Menús contra el càncer de còlon

§ La iniciativa forma part de la campanya per a la prevenció d’aquest tipus de càncer
§ El càncer de còlon es pot curar en el 90% dels casos si es detecta a temps
Barcelona, 22 de març del 2012 – L’aecc de Barcelona i el Gremi de Restauració de Barcelona s’uneixen per desenvolupar l’acord que iniciaren l’any passat per promoure la campanya de prevenció del càncer de còlon. L’acord té el doble objectiu de conscienciar sobre la importància d’una alimentació més equilibrada i saludable i recolzar la detecció del càncer de còlon.

Els restaurants adherits al projecte "Menú solidari", que tindrà lloc el divendres 30 de març a la província de Barcelona oferiran menús sans on es potenciaran els aliments rics en fibra, les verdures, el peix, la fruita, els productes amb pocs greixos i tots aquells aliments que afavoreixen la prevenció d’aquesta malaltia.

Tot els restaurants adherits a la campanya disposaran de fulletons informatius amb recomanacions per a la prevenció del càncer de còlon i consells per seguir una dieta alimentària saludable. Per cada menú ofert en cada restaurant col·laborador, 1 € es destinarà a les campanyes de lluita contra el càncer de còlon engegades per l’aecc.

El càncer de còlon


A Catalunya, el càncer de còlon té una incidència de 2.609 nous casos anuals i la tendència és incrementar-se en un 3,47% cada any. Suposa un mortalitat de 1.112 persones anualment. A Espanya cada setmana es produeixen 250 morts por aquest tumor. La mortalitat per càncer de còlon quadruplica a la dels accidents de trànsit (prop de 4.000 morts anuals). En l’actualitat, la supervivència als cinc anys no arriba al 50%, ja que un elevat percentatge de persones es diagnostiquen en estadis avançats.

Una bona prevenció a temps i un diagnòstic precoç permetrien apujar l’índex de curació fins al 90 %. Per això, són necessàries les campanyes que promouen una dieta equilibrada, així com la vigilància dels símptomes més comuns.

Com prevenir el càncer de còlon

- Moderar el consum de carn vermella, de carn processada i de carn cuinada molt feta. Menjar més de 5 peces de carn vermella a la setmana augmenta un 20% el risc de desenvolupar un càncer colorectal.
- Evitar el sobrepès i l’obesitat. L’obesitat abdominal s’associa a un major risc de patir càncer colorectal.
- Evitar el consum de tabac i alcohol. Fumar multiplica per dos el risc de diagnòstic de càncer colorectal.
- Promoure una dieta baixa en greixos i rica en fibra, verdures i fruites.
- Promoure una dieta rica en llet i productes làctics.
- Realitzar exercici físic moderat disminueix el risc un 40%.

Sobre l’aecc

L’Associació Espanyola contra el Càncer (aecc) és una entitat social privada, sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública. Té representació en més de 2.000 localitats i suma més de 14.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats.

El treball de l’aecc es desenvolupa sota una filosofia de col·laboració i recolzament mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga a la de l’Associació. Tot plegat sota els principis d’independència, imparcialitat, transparència i objectivitat.

L’aecc – Junta Provincial de Barcelona

La Junta de Barcelona, amb seu social al carrer de Marc Aureli, 14 baixos, gestiona els seus propis programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació. Des de la Junta de Barcelona en depenen actualment 128 Juntes Locals distribuïdes a les comarques de: Anoia, Alt Penedès, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Maresme, Osona, Vallès Oriental i Vallès Occidental.

Entre els serveis i programes més significatius de l’aecc destaquen: l’atenció psicosocial al malalt de càncer i la seva família; els programes de prevenció i les campanyes per promoure la salut; el foment de la recerca oncològica; els programes de voluntariat; i la mobilització social i de recursos per garantir la sostenibilitat dels serveis i programes.

El Gremi de Restauració de Barcelona

El Gremi de Restauració de Barcelona, amb més de 500 anys d´història, és l´entitat que representa col·lectivament el sector hostaler barcelonès i compta amb més de 3.500 establiments agremiats. Les seves principals funcions són vigilar i defensar els interessos dels restauradors, proporcionar-los els serveis que aquests considerin importants i desenvolupar iniciatives i projectes per dinamitzar i actualitzar el sector.

Subir  

Subir notas de prensa y convocatorias

Próximas convocatorias   

No hay próximas convocatorias
Ver todas

Especialidades  

Busca notas de prensa por especialidad médica o enfermedad.Ver todas

Archivo  

Busca notas de prensa por su fecha de edición.

  Selecciona el año


Copyright © 2020, Farmavet, S.L. Todos los derechos reservados.