Farmanews.com

Notas de Prensa  

Otras. 19 de junio de 2012

Acord de col•laboració entre l’IDIAP Jordi Gol i Bioiberica Farma per potenciar la recerca en l’àmbit de la salut de les articulacions

Amb l’objectiu d’impulsar la investigació biomèdica en l’àmbit de l’Atenció Primària i, en concret, de l’artrosi, l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAP Jordi Gol) i Bioibérica Farma han signat un Conveni Marc de Col•laboració per cinc anys. Aquesta unió persegueix assolir resultats i fites en investigació que repercuteixin en l’àmbit de la salut de les articulacions.
De fet, a Catalunya hi ha prop d’un milió de persones afectades per l’artrosi. Aquesta és una malaltia crònica i inflamatòria que afecta a les articulacions i provoca dolor i dificultat de moviment. L’artrosi és responsable del 30% de les incapacitats laborals tant temporals com permanents i causa el 35% de les visites a Atenció Primària.

I amb aquest acord de col·laboració es vol donar resposta mèdica a un gruix important de pacients de la primària afectats per diferents tipus de patologies a les articulacions.

Per la Dra. Concepció Violan, gerent de l’IDIAP Jordi Gol la signatura d’aquest conveni de col·laboració "permet a l’atenció primària desenvolupar coneixement científic en malalties prevalents com són les vinculades amb les articulacions, i alhora consolidar la tasca de l’IDIAP de seguir treballant per promoure la recerca en el primer nivell assistencial".

Segons el Dr. Josep Vergés, farmacòleg clínic i director Mèdic i Científic de Bioibérica Farma, "els nous projectes d’investigació pretenen confirmar, a la pràctica clínica real, com les intervencions terapèutiques influeixen en la reducció de les despeses associades a la malaltia i la seva repercussió en la qualitat de vida dels malalts artròsics. A Bioibérica estem molts satisfets de poder iniciar aquesta col·laboració a nivell científic amb l’IDIAP Jordi Gol, tal i com ho estem fent amb altres organismes punters a nivell nacional i internacional com FNIH, NICE, OMERACT o CNRS, entre d’altres".

Què és l’IDIAP?

La Fundació Jordi Gol i Gurina va ser creada, l’any 1996, per l’Institut Català de la Salut, amb la finalitat de promoure i gestionar la innovació, la formació, la docència i la recerca clínica, epidemiològica i en serveis de la salut en l’àmbit de l’atenció primària.

Des del 2006 és l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAP Jordi Gol). El 2010 s´adscriu a la UAB com Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària. Des de l´agost de 2011 té la certificació de qualitat ISO 9001:2008, en les seves activitats de suport i assessorament a projectes de recerca.

http://www.idiapjgol.org

Què és Bioibérica Farma?

Bioibérica Farma és una empresa química farmacèutica catalana fundada l’any 1975, especialista en artrosi. Desenvolupa línies de recerca i investigació específiques en aquesta malaltia amb la finalitat d’identificar els mecanismes fisiopatològics i factors genètics implicats en aquesta patologia, així com també confirmar l’eficàcia i seguretat dels fàrmacs condroprotectors.

La finalitat de Bioibérica a nivell social és millorar la qualitat de vida dels malalts artròsics reduint el cost de la malaltia. Per aquest motiu estem desenvolupant diverses línies de recerca entre les que es trobarien la farmacogenètica, farmacoproteòmica, chips diagnòstics i pronòstics, biomarcadors i la teràpia cel·lular.

www.bioiberica.es
www.comunicacionbioibericafarma.es

Subir  

Subir notas de prensa y convocatorias

Próximas convocatorias   

No hay próximas convocatorias
Ver todas

Especialidades  

Busca notas de prensa por especialidad médica o enfermedad.Ver todas

Archivo  

Busca notas de prensa por su fecha de edición.

  Selecciona el año


Copyright © 2020, Farmavet, S.L. Todos los derechos reservados.